De Carevo-douchewagen: een verfrissende kijk op ergonomie en comfort

De statische belasting tijdens de hygiënische verzorging van immobiele cliënten is enorm hoog. Vooral als zorgverleners hun cliënten in bed wassen. De verzorging duurt dan drie tot zes minuten langer dan in een gespecialiseerd hulpmiddel – dat blijkt uit onderzoek. Test daarom de Carevo-douchewagen uit.

Carevo-douchewagen garandeert comfortabele houding

Er is tijdsdruk. En er is de immobiele cliënt. En de zorgverlener die beide met elkaar verzoent. Soms ten koste van de eigen gezondheid. De Carevo-douchewagen zet in op ergonomische ondersteuning en gebruiksgemak voor de zorgverlener, en garandeert meer comfort en veiligheid voor de cliënt.

Carevo-douchewagen

Zorgverleners werken vlotter en ergonomisch

  • design: een ergonomische uitsparing vermijdt veelvuldig bukken en reiken.
  • bediening: het controlepaneel aan beide zijden is gemakkelijk en intuïtief te bedienen.
  • wendbaarheid: door de soepele wielen (waarvan twee stuurwielen) rijdt u vlot beperkte ruimtes binnen.

Cliënten ervaren meer comfort en veiligheid

  • lighouding: de flexibele zone aan de heupen en verstelbare rugsteun ondersteunen de cliënt beter.
  • interactie: de zorgverlener staat dichter bij de cliënt door de uitsparing in het achtvormige ligvlak.
  • rust en veiligheid: de douchewagen heeft een betere stabiliteit en gemakkelijk verstelbare handgrepen.

Uw Carevo staat klaar

Laat zorgverleners zelf ervaren hoe zij aan tijd en ergonomie winnen en communicatiever omgaan met cliënten. Vraag cliënten of hun comfort erop vooruitgaat. En vertel ons dan zelf welke voordelen de Carevo ú biedt.

Plan nu een proef met de Carevo! Onze praktijkspecialist helpt de gebruikers op weg en begeleidt hen waar nodig. En om het zorgmoment op te vrolijken, krijgt u een Philips-doucheradio cadeau.

Plan nu een proef met de Carve

Zo ervaren de zorgverleners van Koraal Groep in Sittard de Carevo-douchewagen:

“De zachte matras en het hoofdkussen geven bewoners extra comfort tijdens het douchen. Met de verstelbare rugleuning stel je voor iedere cliënt een prettige lighouding in.
Het is gemakkelijk manoeuvreren met deze douchewagen door de soepel lopende wielen, en het zorgpersoneel komt gemakkelijk dicht bij de cliënt door de inhammen (ergonomisch toegankelijk gebied). Door de handgrepen kan de cliënt meehelpen bij de verzorging (bijvoorbeeld draaien). Wij kozen voor de Carevo omdat hij zowel extra comfort biedt aan cliënten als de fysieke belasting bij verzorgenden beperkt.”