Maxi Transfer Sheet: een veelzijdig onderdeel van vroegtijdige mobilisatie

Het verzorgen en verplaatsen van patiënten in kritieke toestand kan een grote uitdaging zijn. De dagelijkse verzorging van deze patiënten, waaronder het wassen, maar ook het wisselen van lakens, het aanbrengen van een röntgenplaat en de diverse verplaatsingen in bed, zijn enkele voorbeelden van taken die onvermijdelijk zijn, en tegelijk ook bijzonder delicaat. Enerzijds kan het verplaatsen van patiënten op de IC resulteren in een toename van pijnbeleving en een verhoogd risico op decubitus van de patiënt, anderzijds hebben zorgverleners een verhoogd risico op fysieke overbelasting bij deze verplaatsingen en zorghandelingen. De transfers kunnen echter als onderdeel van vroegtijdige mobilisatie bijdragen aan het herstel van de patiënt.

MTS.pngOm toch zo snel mogelijk te kunnen beginnen met vroegtijdige mobilisatie, waarvan verplaatsingen een onderdeel zijn, en tevens bovengenoemde risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten, kunnen verplaatsingen van patiënten in kritieke toestand uitermate veilig en comfortabel plaatsvinden met behulp van de Maxi Transfer Sheet. Dit multifunctionele bedlaken en tilband ineen kan dankzij het ademend vermogen en de goede warmteregulatie onder de patiënt blijven liggen.

Tevens kunnen, in combinatie met een passieve tillift of plafondlift, met dit bedlaken verplaatsingen en transfers van de patiënt op een stabiele en gecontroleerde wijze uitgevoerd worden, zoals het hogerop of zijdelings in bed verplaatsen, diverse horizontale transfers en het verwisselen van het laken.

Ook op het vlak van decubituspreventie speelt de Maxi Transfer Sheet een belangrijke rol op de IC-afdeling. De zorgverlener kan frequenter wisselhouding toepassen en daardoor het risico op decubitus verminderen.

De Maxi Transfer Sheet  is gemaakt uit hoogwaardige microvezel en kreukt niet. Het algehele microklimaat van de patiënt verbetert en door de eenvoudige, veilige transfers voor zowel patiënt als zorgverlener kan vroegtijdig gestart worden met mobilisatie en wordt de ligduur aanzienlijk korter.

Meer weten over de Maxi Transfer Sheet